Hei på dere, mine fine.
Åssen er helgen med deg så langt ? Fint håper jeg.
Har du merket hvor mørkere det er blitt på kvelden? Da jeg kjørte hjem fra jobb i går kveld måtte jeg seriøst begynne å rote med lysene…. her snakker vi om å gå fra soleklar sommerdager til…PANG høstkveld. Skal si det gikk fort gitt.
Forstå meg rett, jeg elsker høsten, men den overgangen gikk bare så usannsynlig fort….Hihihi.
Nå i skrivende stund sitter jeg her å nyter morgen kaffen, hører regnet pisker på ruten, mens nybakte rundstykker står i ovnen….Fantastisk.
Dette er hva som defineres som perfekt morning.
Nå som jeg har arbeids helg, planlegger jeg alltid og lager god middag og ha med på jobb….mat må man ha vettu 😊 Så i dag blir det kylling med salat og en blomkål / spinat gryte…..namnam. Kanskje du vil prøve den også ?
Her kommer den.
Du trenger:
- 1 blomkål
- 1 pose spinat (stor)
- 1 løk
- 2 fedd hvitløk
- revet ost
- 2 ss rømme
- 1 ts salt
- 1 ts pepper mix
Slik gjør du:
- Start med å forvarme stekeovn til ca 180 grader.
- Skjær opp blomkål i biter og sett den på kok i ett par minutt.
- Brune hakket løk og hvitløk og en klatt smør på stekepannen
- Hell så i spinat og la disse surre godt sammen.
- Når blomkål er ferdig oppkokt , heller du av vannet og har den så over i en foodprosessor sammen med en klatt smør og 2 ss rømme , salt og pepper.
- Hell så blomkål over i stekepannen sammen med spinat og løkblandingen sammen med en klatt smør og ett dryss ost og blande godt sammen..
- Hell så blandingen over i en ildfast form med ett dryss ost på toppen.
- Stekes i stekeovn til den er fin og gylden på toppen. Ca 10 min, avhengig av ovn.
- Pynt med fersk dill på toppen.
Her har vi en smakfull, sunn og hærlig gryte som passer sammen med så mangt. Her har jeg valgt å bruke den sammen med kylling og en frisk og enkel salat.
Da ønsker jeg deg en riktig så fin lørdag, så håper jeg middagen faller i smak.
Vil du forresten følge meg ?
Instagram her Snapchat her Facebook her
Vi sees.
Aina ❤️