Hei der.
Nå som jeg har arbeids helg, planlegger jeg alltid og lager god middag til å ha med på jobb….Mat må man ha vettu. Så i dag blir det kylling med salat og en blomkål / spinat gryte…..nam. Kanskje du vil prøve den.
Her kommer den.
Til spinat & blomkål gryte trenger du:
- 1 blomkål
- 1 pose spinat (stor)
- 1 løk
- 2 fedd hvitløk
- revet ost
- 2 ss rømme
- 1 ts salt
- 1 ts pepper mix
Slik gjør du:
- Start med å forvarme stekeovn til ca 180 grader.
- Skjær opp blomkål i biter og sett den på kok i ett par minutt.
- Brun hakket løk og hvitløk i en klatt smør på stekepannen.
- Hell så i spinat og la disse surre godt sammen.
- Når blomkål er ferdig oppkokt , heller du av vannet og har den så over i en foodprosessor sammen med en klatt smør og 2 ss rømme , salt og pepper.
- Hell så blomkål over i stekepannen sammen med spinat og løkblandingen sammen med en klatt smør og ett dryss ost og blande godt sammen..
- Hell så blandingen over i en ildfast form med ett dryss ost på toppen.
- Stekes i stekeovn til den er fin og gylden på toppen. Ca 10 min, avhengig av ovn.
- Pynt med fersk dill på toppen.
Her har vi en smakfull, sunn og herlig gryte som passer sammen med så mangt. Her har jeg valgt å bruke den sammen med kylling og en frisk og enkel salat.
Da ønsker jeg deg en riktig så fin lørdag, så håper jeg middagen faller i smak.
Vi sees ?
