Sprø Chia knekkebrød.

Hei mine fine og god lørdags formiddag.

Har dere en fin helg så langt ? vel vel den er jo nettopp startet da, så det er vel ikke så mange som har fått kjent på weekend feeling enda.

Jeg derimot er å tjener til samfunnets opphold, dvs jeg har arbeidshelg, men jeg ble så gira på noen knekkebrød jeg lagde her om dagen…at jeg ville titte innom å dele disse med dere.

Du trenger:

  • 40 gr mandel mel
  • 50 gr Chia frø
  • 50 gr solsikke frø
  • 40 gr gresskar frø
  • 50 gr lin frø
  • 10 gr psyllium husk
  • 1 ts salt
  • 60 ml ml kokos nøtt olje (smeltet).
  • 225 ml kokt vann.

Slik gjør du:

  • Start med å forvarme stekeovn til 150 grader.
  • Hell alle tørre ingredienser i en bolle.
  • Tilsett kokt vann og den varme kokos oljen.
  • Rør godt med en sleiv.
  • Legg deigen på bakepapir med et annet bakepapir over.
  • klappe godt på deigen, her er det viktig at deigen blir like jevn overalt, bruk evt en kjevle.
  • Når deigen er jevn og fin tar du bort det bakepapiret som ligger øverst.
  • Del deigen opp i ønsket størrelse med en pizza skjærer før du setter de i stekeovn.
  • Knekkebrødene stekes på nederste rille i 45 min.
  • Avkjøles på rist.

Knekkebrødene er proppfull av fiber og gode fettsyrer, knasende gode og holder seg bra, jeg har mine oppbevart på en glasskrukke.

Da håper jeg de faller i smak,

så ønsker jeg deg en fantastisk fin lørdag.

Vi sees.

Aina ❤️

DEL