Donuts med glasur og peanøtter.

Hei på dere, mine fine.

Håper du har en fin søndag og at helgen har vært fin med deg. I skrivende stund sitter jeg å nyter morgen kaffen mens jeg gjør meg klar for ett spennende møte…… wiiiii…. skal fortelle deg om det litt senere i uken.

Fikk du forresten med deg helgens episode av «skal vi danse» ? Det er sååå gøyt å se deltagerne hvor flinke dem er og hvor de står på for å sikre seg plass til neste uke. Fire 10’ere er utrolig imponerende. Gleder meg allerede til neste runde.

Har de siste dagene gått å kjent litt på « min søte tann», så da var det kun en ting å gjøre…. brette opp på erma og sette igang å bake noe godt. Da ble det Donuts med glasur og peanøtter.

Til Donuts deig trenger du:

  • 60 gr mandel mel
  • 30 gr kokosmel
  • 1 psylliumhusk
  • 1 ts xanthan gum
  • 240 ml vann
  • 60 gr smør ( godt smør )
  • 3 ss sukrin
  • 1/2 ts salt
  • 3 egg
  • 1 ts vanilje ekstrakt
  • 1 ts bakepulver
  • Hakkede peanøtter (til topping)

Slik setter vi sammen Donuts´n:

  • Start med å forvarme stekeovn til 200 grader.
  • Smør Donut form med godt smør.
  • Bland sammen i en bolle mandelmel, kokosmel, psylliumhusk og xanthan gun, mix godt. ( Denne bollen settes til side så lenge)
  • I en panne har du i vann, smør, sukrin og salt på høy varme mens du rører godt. I det det starter å koke opp tar du pannen til siden. Husk å røre godt.
  • Tilsett så melblandingen oppi pannen sammen med vannblandingen og la dette få binde seg på lav temperatur. Deigen er ferdig når den ¨slipper i pannen¨ Husk å røre godt underveis.
  • Ha deigen så over i en bakebolle og la den hvile og kjølne til den er omtrendt lunken men varm.
  • Med en hånd mixer blander du inn 1 egg av gangen og tilslutt vanilje ekstrakt og bakepulver. Mix til deigen er godt blandet og klar til å jobbes med.
  • La deigen hvile i ca 20 min.
  • Ha så deigen over i en sprøyte pose med stort hull. Du kan evt bruke en brødpose og klippe ett hull i ene enden.
  • Fordel deigen i formene.
  • Stekes i ca 20 min på nederste rille.
  • Avkjøles på rist.

Til glasur trenger du:

  • 80 gr sukrin melis
  • 1 ss smeltet smør
  • 1 ts vanilje ekstrakt
  • 15 gr kakao pulver (usukkret)
  • en desj usøtet mandel/kokos melk
Slik gjør du:

  • Bland sammen alle ingredienser og mix godt. Ang melk, så bruker du så mye som tykkelse på glasuren du ønsker.

Når Dotut´n er fremdeles litt lunken så dypper du toppen ned i bollen med glasur og har på evt peanøtter…igjen avhengig av smak.

Her har vi en hærlig liten søtsak som skal nytes nå som min søte tann har meldt seg.

Da ønsker jeg deg en fantastisk fin søndag.

Vi sees ?

Keto smoothie

Motta din egen smoothie PDF

Smoothie

Keto smoothie

Motta din egen smoothie PDF