Donuts med glasur og peanøtter.

Hei på dere, mine fine.

Håper du har en fin søndag og at helgen har vært fin med deg. I skrivende stund sitter jeg å nyter morgen kaffen mens jeg gjør meg klar for ett spennende møte…… wiiiii…. skal fortelle deg om det litt senere i uken 😉

Fikk du forresten med deg helgens episode av «skal vi danse» ? Det er sååå gøyt å se deltagerne hvor flinke dem er og hvor de står på for å sikre seg plass til neste uke. Fire 10’ere er utrolig imponerende. Gleder meg allerede til neste runde.

Har de siste dagene gått å kjent litt på « min søte tann», så da var det kun en ting å gjøre…. brette opp på erma og sette igang å bake noe godt. Da ble det Donuts med glasur og peanøtter.

Til Donuts deig trenger du:

  • 60 gr mandel mel
  • 30 gr kokosmel
  • 1 psylliumhusk
  • 1 ts xanthan gum
  • 240 ml vann
  • 60 gr smør ( godt smør )
  • 3 ss sukrin
  • 1/2 ts salt
  • 3 egg
  • 1 ts vanilje ekstrakt
  • 1 ts bakepulver
  • Hakkede peanøtter (til topping)

Slik setter vi sammen Donuts´n:

  • Start med å forvarme stekeovn til 200 grader.
  • Smør Donut form med godt smør.
  • Bland sammen i en bolle mandelmel, kokosmel, psylliumhusk og xanthan gun, mix godt. ( Denne bollen settes til side så lenge)
  • I en panne har du i vann, smør, sukrin og salt på høy varme mens du rører godt. I det det starter å koke opp tar du pannen til siden. Husk å røre godt.
  • Tilsett så melblandingen oppi pannen sammen med vannblandingen og la dette få binde seg på lav temperatur. Deigen er ferdig når den ¨slipper i pannen¨ Husk å røre godt underveis.
  • Ha deigen så over i en bakebolle og la den hvile og kjølne til den er omtrendt lunken men varm.
  • Med en hånd mixer blander du inn 1 egg av gangen og tilslutt vanilje ekstrakt og bakepulver. Mix til deigen er godt blandet og klar til å jobbes med.
  • La deigen hvile i ca 20 min.
  • Ha så deigen over i en sprøyte pose med stort hull. Du kan evt bruke en brødpose og klippe ett hull i ene enden.
  • Fordel deigen i formene.
  • Stekes i ca 20 min på nederste rille.
  • Avkjøles på rist.

Til glasur trenger du:

  • 80 gr sukrin melis
  • 1 ss smeltet smør
  • 1 ts vanilje ekstrakt
  • 15 gr kakao pulver (usukkret)
  • en desj usøtet mandel/kokos melk

Slik setter du sammen glasur:

  • Bland sammen alle ingredienser og mix godt. Ang melk, så bruker du så mye som tykkelse på glasuren du ønsker.

Når Dotut´n er fremdeles litt lunken så dypper du toppen ned i bollen med glasur og har på evt peanøtter…igjen avhengig av smak.

Her har vi en hærlig liten søtsak nå som min søte tann har meldt seg 😋

Da ønsker jeg deg en fantastisk fin søndag.

Har du forresten sjekket ut min instagram ? Om du skroller videre nedover, kommer du direkte til den her ⬇️⬇️⬇️

Vi sees.

Aina ❤️

DEL