Middag

Hjemmelaget Moussaca med grønnsaker & kjøttfyll.

Hei dere, alle fine.

Da var helgen kommet….håper inngangen til helgen din er nydelig fin ☀️

Her hos oss nytes roen og ikke minst middagen. Min godeste ungdom ville lage en hjemmelaget rett her for litt siden….resultatet ble nemlig……Moussaca….her kommer den……🥘

Du trenger:

  • 1 stk aubergine
  • 1 medium rødløk
  • 1 medium løk
  • 1 kjøttdeig
  • En klype salt
  • Et dryss pepper
  • 1 1/2 ts paprikapulver
  • 1 ts oregano
  • Hakkede tomater

Slik gjør du:

  • Start med å kutte opp aubergine, løk og rødløk i terninger.
  • Steke aubergine i en klatt smør på stekepannen.
  • Ha så på salt og pepper.
  • Ha så i løk og rødløk i stekepannen og la det surre sammen med auberginen.
  • Ha i kjøttdeig og hakk den opp, tilsett så oregano, paprikapulver og til slutt ca 2 dl hakkede tomater
  • La små putre i 4-5 minutter.
  • Hell så fyllet over i en ildfast form.

Så over til Ostesaus

Til ostesaus:

  • 125 gr creme ost nøytral
  • 200 gr revet ost ( 100 gr til ostesaus og resten til topping)
  • 2 dl fløte
  • Et dryss hvitløkpulver

Slik gjør du:

  • Start med å koke opp fløte sammen med creme ost og hvitløk i en panne.
  • Når kokepunktet er nådd, har du oppi revet ost og rører godt om.
  • Hell så sausen over Moussaka og strø litt extra ost på toppen.
  • Stekes i stekeovn på 200 grader i 12-15 min eller til osten er gylden og fin.

Her dere, her har vi en super enkel rett som er nydelig cremet og smakfull. Server gjerne sammen med en frisk salat med fetaost og brød 🍃

Da ønsker jeg deg en nydelig fin lørdag ❄️☀️

Vi sees.

Aina ❤️

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial