Hei der.
Da var helgen kommet….håper inngangen til helgen din er nydelig fin.
Her hos oss nytes roen og ikke minst middagen. Min godeste ungdom ville lage en hjemmelaget rett her for litt siden….resultatet ble nemlig……Moussaca….her kommer den…
Til moussaca trenger du:
- 1 stk aubergine
- 1 medium rødløk
- 1 medium løk
- 1 kjøttdeig
- En klype salt
- Et dryss pepper
- 1 1/2 ts paprikapulver
- 1 ts oregano
- Hakkede tomater
Slik gjør du:
- Start med å kutte opp aubergine, løk og rødløk i terninger.
- Steke aubergine i en klatt smør på stekepannen.
- Ha så på salt og pepper.
- Ha så i løk og rødløk i stekepannen og la det surre sammen med auberginen.
- Ha i kjøttdeig og hakk den opp, tilsett så paprikapulver, oregano og til slutt ca 2 dl hakkede tomater.
- La små putre i 4-5 minutter.
- Hell så fyllet over i en ildfast form.
Til ostesaus trenger du:
- 125 gr creme ost nøytral
- 200 gr revet ost (100 gr til ostesaus og resten til topping)
- 2 dl fløte
- Et dryss hvitløkpulver
- Et dryss oregano
- Ett dryss timian
Slik gjør du:
- Start med å koke opp fløte sammen med krem ost og krydder i en panne.
- Når kokepunktet er nådd, har du oppi revet ost og rører godt om.
- Hell så sausen over moussaka og strø litt extra ost på toppen.
- Stekes i stekeovn på 200 grader i 12-15 min eller til osten er gylden og fin.
Her dere, her har vi en super enkel rett som er nydelig kremet og smakfull. Server gjerne sammen med en frisk salat med fetaost.
Da ønsker jeg deg en nydelig fin lørdag.
Vi sees ?
