Hei der.
Whoop Whoop…det er fredag, det er helg.
The day we all been waiting for. Hva er fredagen for deg i 2 kjappe ord ? For meg er det ensbetydende 1. helg og 2. Taco….Hehehe, som sikkert for halve Norges rike.
Hva er det som gjør at Taco er så ¨poppis¨ her hjemme i Norge. I følge en venninne i Chicago er det Taco Thuesday som gjelder i USA. Det fine rundt taco er at en kan bruke det til så mangt som Shell, lefser, nachos, Tacogryte for å nevne noen.
Jaja, samme hvilken dag det er…men når sant skal sies er jeg veldig glad vi har den på fredag´n, siden som nevnt over, det er fri etter en lang og ofte hard uke. Tenker sånn som på høst og vinter er den dagen ekstra kos synes jeg. Fredag = Fri, Taco og Tv…What more can we ask… for eller hva ?
Idag har jeg trixet sammen Nachos av to enkle ingredienser….de kommer her…
Til nachos trenger du:
- 150 gr Bacon terninger
- 200 gr Cheddar & mozzarella ost (revet)
Slik gjør du:
- Start med å forvarme stekeovn til 150 grader.
- Brune bacon litt på stekepannen.
- Finn ett stekebrett og ha i bakepapir.
- Strø ost utover brettet slik at bunnen er dekket i ost.
- Ha så over bacon terningene.
- Strø gjerne litt salt over
- Stekes i stekeovn i ca 2-3 minutter, eller til osten er smeltet og bittelitt brunet i kantene. (PS: Hold ett godt øye da steketiden er noe forskjellig avhengig av ovn)
- Når den er tatt ut av ovnen, venter du ett par minutter og deretter starter å skjære i triangler med pizza skjærer.
- Skjæres på tverre begge veier for å lage trekanter.
Da var Nachos´n klar, da er det å fylle den med ditt ønske om fyll. Selv har jeg brukt brunet karbonadedeig som er godt krydret sammen med litt vann med peppermix, hvitløk, oregano, Provence, grillkrydder, løk, rød, gul og grønn paprika. Etterfulgt av rød og grønn Jalapeno`s med ett dryss ost på toppen.
Stekes ytterlig i stekeovn til osten er smeltet. Serveres rykende varm gjerne med en crispy salat, rømme, salsa og evt guacamole.
Da ønsker jeg deg en knallfin fredag og ønsker deg en riktig så fin kveld.
Vi sees ?
