Hjemmelaget sjokoladepålegg med hasselnøtter

Hei der, mine fine.

Åssen er torsdagen med deg, nyter du helligdagen ?

Her i heimen nytes morgenkaffe´n, mens fuglene kvitrer og roen er så absolutt tilstede…..Ahhhh, nydelig.

Husker du her for litt siden, da jeg presenterte noen smakfulle pannekaker med hjemmelaget sjokoladepålegg og karamell…..

Jeg lovet deg sjokoladen, så her kommer den….

Du trenger:

  • 1 pose hasselnøtter
  • 50 gr sukkerfri kakao
  • 5 ss sukrin
  • 1/2 ts salt
  • 1 ss olivenolje

Slik gjør du:

  • Start med å forvarme stekeovn til 130 grader
  • På et bakebrett med bakepapir i bunn legger du hasselnøttene og lar dem steke i ca 12-15 minutter.
  • Ha den så over i et kjøkkenhåndkle og rull på nøttene til skallet løsner.
  • Ha så de ferdig rensede nøttene over i en foodprossessor og blend til nøttene får en smøraktig konsistens.
  • Tilsett så olje og fortsett og blende til disse ingredienser er godt jobbet inn i hverandre.
  • Ha så i sukrin, kakao og salt og blend nok en gang til du har en jevn og fin blanding.
  • Smak til med søtning og kakao.

Her du, har vi en mye mye sunnere sjokoladepålegg som er genial å ha i kjølen når søtsuget melder seg.

Om du liker noe mer ¨crønch¨, så kan du ha i litt hakkede peanøtter. Her er det kun fantasien og din smak som gjelder.

Her kan du også bruke annen setning som feks xylitol.

Vel, da skal jeg nyte mine hjemmelagde pannekaker med en lite desj sjokolade og friske jordbær….

Du vet¨frokosten er jo dagens viktigste måltid ¨ sies det…og da skal den nytes maximalt.

Da skal jeg ha meg avgårde inn i dagen, så ønsker jeg deg en herlig fin Kristi himmelfartsdag 💫 

 

Vi sees ❤️

 

DEL