Keto Fastelavens boller med bringebær krem & melis dryss

Hei der, mine fine.

Har du en fin helg ?

Her hos oss en det nok en gang sykdom. Denne gangen er det ungdommen i hus som ligger flat ut i feber, øreverk, sår hals….og ja, hele pakka. Det kommer liksom som em bombe hvert år vi går igjennom vintersesongen….Baaammm sier det, og der ligger vi…..Flat ut i basselusker.

Vel, så langt har jeg sluppet unna, så da er jeg happy….Realy happy !!

I anledning fastelavens dagen i dag, så ville jeg benytte sjansen å vise denne godbiten til deg….OG dersom jeg disker opp med disse i dag….DET klarer ikke ungdommen å motstå….Sjuk …eller ikke….Og jammen sa jeg smør. Disse gikk ned på høykant…..Min sønn kommenterte ¨mamma, de smaker akkurat som berlinaboller¨ Hihihih….da er de godkjente for en som ikke er keto !! Hipp hipp hurra

Til bollene trenger du:

 • 2 toppede ss kokosmel
 • 200 gr mandel mel
 • 2 ts bakepulver
 • 2 ss psyllium husk
 • 1 ss xanthan gum
 • 250 gr revet ost
 • 60 gr creme ost
 • 3 egg

Slik gjør du:

 • Start med å forvarme stekeovn til 180 grader.
 • I en bolle blander du revet ost og creme ost og varmer i micro/vannbad i 1/2 min eller til ostene er smeltet. Rør godt om slik at ostene blander seg jevnt og fint sammen. Sett så til side.
 • I en egen bolle blander du sammen alle de tørre ingredienser og tilsetter osteblandingen mens du rører godt. Ger er det en fordel å bruke mixer.
 • Tilsett sa ett og ett egg etterhvert som du pisker/ blender til deigen har satt seg.
 • På en bakeplate med bakepapir i bunn legger du på formede boller og avslutt med å pensle de med ett vispet egg.
 • Bollene stekes på nederste rille i ca 18-20 min.
 • Avkjøles på rist.

Til kremen trenger du:

 • 100 gr bringebær
 • 1 boks fløte
 • 1 ss sukrin
 • 4-5 dråper vanilje ekstrakt

Slik gjør du:

 • Bland alle ingredienser i en bolle i mix godt med en mixer til kremen er godt blandet sammen med bærene og de andre ingredienser

Da er bollene klar til å fylles med bringebær krem og avslutt gjerne med et dryss Sukrin melis.

Da håper jeg du koser deg med fastelavens boller, så ønsker jeg deg en nydelig fin søndag 💫

Vi sees ❤️

DEL