
Sprø Hvitløk bagetter med urter
Håper alle dere fininger ❤ håper dere har hatt en superfin uke, kommet godt i gjenge igjen etter påsken….vært ute å nytt våren som har kommet, som også nå har vart en stund….ja, hvertfall her i Bergen….helt til regnet kom for et par dager siden….pytt pytt…..vi e jo vant te det☔
Vel vel….nok om sol og over til hvor jeg gleder meg til å begynne uken på jobb og andre plikter….forstå meg rett, det er veldig hærligt med litt fri….men desto bedre å komme i “normal gjenge” igjen, så velkommen ny uke skal det være 🙏amen for den, det var det jeg tenkte for noen dager siden….
pang……@#$%^…..så ble jeg syk, så det forklarer mitt fravær de siste dagene.
Meeeeen nå er formen bedre, så…..let the fun continue…..🤪
Her for litt siden laget jeg noen hvitløksbrød som jeg tenkte å spre den gleden og dele med dere, så her kommer den…
Du trenger til deig:
- 5 ss physullumhusk
- 1 ts salt
- 2 ts glutenfritt bakepulver
- 160 gr mandelmel
- 200 ml kokt vann
- 2 ts eddik
- 3 eggehviter
Du trenger til hvitløksmør:
- 120 gr smør
- 2 ss persille
- Litt himmalayasalt
- 2 fedd hakket hvitløk
Bland alt i en bolle og mix godt sammen.
Slik gjør du:
- Start med deigen og blande alt det tørre i en bolle.
- Tilsett kokt vann, eddik og eggehvite.
- Mix alt sammen med en blender.
- Rull ut deigen og del den i ca 8 biter.
- En bit rulles ut og formes til en pølse
- Stekes på nest nederste rille i stekeovnen i ca 30- 35 min.
- Når brødene er ferdige stekte bør de hvile og bli avkjølte.
- Del brødene deretter i to og smør på hver del hvitløksmør.
- Stekes i ovn i ca 5-8 min.
Der har du super gode nystekte keto og glutenfrie hvitløksbrød som kan brukes sammen med f.eks lasagne, som en apetizer eller til grillmaten….muligheten er mange👌
Håper det smaker
Bon apetit
Aina❤

