Hei.
Håper du har hatt en superfin uke, kommet godt i gjenge igjen etter påsken….vært ute å nytt våren som har kommet, som også nå har vart en stund….ja, hvertfall her i Bergen….helt til regnet kom for et par dager siden….pytt pytt…..vi e jo vant te det.
Vel vel….nok om sol og over til hvor jeg gleder meg til å begynne uken på jobb og andre plikter….forstå meg rett, det er veldig hærligt med litt fri….men desto bedre å komme i «normal gjenge» igjen, så velkommen ny uke skal det være.
Her for litt siden laget jeg noen hvitløksbrød som jeg tenkte å spre den gleden og dele med dere, så her kommer den…
Til hvitløksbrød trenger du:
- 5 ss physullumhusk
- 1 ts salt
- 2 ts glutenfritt bakepulver
- 160 gr mandelmel
- 200 ml kokt vann
- 2 ts eddik
- 3 eggehviter
Slik gjør du:
- Start med å blande alt det tørre i en bolle.
- Tilsett kokt vann, eddik og eggehvite.
- Mix alt sammen med en blender.
- Rull ut deigen og del den i ca 8 biter.
- En bit rulles ut og formes til en pølse
- Stekes på nest nederste rille i stekeovnen i ca 30- 35 min.
- Når brødene er ferdige stekte bør de hvile og bli avkjølte.
- Del brødene deretter i to og smør på hver del hvitløksmør.
- Stekes i ovn i ca 5-8 min.
Du trenger til hvitløksmør:
- 120 gr smør
- 2 ss persille
- Litt himmalaya salt
- 2 fedd hakket hvitløk
Bland alt i en bolle og mix godt sammen.
Der har du super gode nystekte keto og glutenfrie hvitløksbrød som kan brukes sammen med f.eks lasagne, som en apetizer eller til grillmaten….muligheten er uendelig mange.
Håper det smaker
Vi sees ?
