Bakst og kaker

Saftig gulrot kake med krem & nøtter.

Hei på dere alle fininger der ute og riktig god påske 🐣

Om vi alle i Norges rike er like heldige vær messig…..så er nok mange av dere ute å nyter påske sola….aiaiai så fantastisk å våkne til solstråler som skinner inn i rommet på morgenkvisten…..snakk om fornyet energi altså 🌄

Nå de par siste dagene har vi nytt dagene på fjellet og gått mange turer….hærligt.

Men…mat må man ha, så da tenkte jeg å dele en super god og ikke minst juicy gulrot kake.

Denne er super å servere på fine dager som vi har nå og den er keto vennlig og glutenfri.

Du trenger:

Start med å forvarme stekeovn til 175 grader.

  • 200 gr sukrin
  • 250 gr mandelmel
  • 2 ts kardemomme
  • 2 ts glutenfri bakepulver
  • 1 ts blackstrap molasse
  • 1 ts vanilje estrakt (stevia)
  • 1/2 ts himmalayasalt
  • 200 gr smør (smeltet)
  • 4 egg
  • 150 gr peacan nøtter (hakkede)
  • Ca 100 gr raspede/ revet gulrøtter

Slik gjør du:

  • Bland sammen alt det tørre i en bolle.
  • Tilsett blackstrap molasse, vanilje ekstrakt, smør, peacan nøtter og egg.
  • Ha i raspende/revet gulrøtter
  • Rør til du har en jevn og fin røre.

Hell røren i en smurt bakeform 23 cm.

Eller om du vil bruke bakepapir.

Kaken stekes på nest nederste rille i stekeovnen i ca 30-35 min, avhengig av ovn.

Til glasur trenger du:

  • 125 gr creme ost
  • 2 ts smør
  • 100 gr sukrin
  • 1 ts vanilje estrakt (stevia)
  • 1 ts fløte

Slik gjør du:

  • Bland sammen sukrin, creme ost og smør i en bolle. Bruk gjerne en mixer.
  • Tilsett vanilje ekstrakt og fløte
  • Mix til glasur er smooth og fin.

Når kaken er ferdig stekt settes den på rist til den er avkjølt.

Kaken deles på midten slik at du har bunn og topp.

Smør glasuren på bunn delen, så legger du på toppen, og legger glasur på topp lokket.

Pynt gjerne med revet gulrot og nøtter.

Sim sala bim……der har du en nydelig juicy keto/gluten fri gulrot kake.

Håpet det smaker.

Bon apetit.

Aina ❤

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial