Keto is med salt karamell & sjokolade

Hei der, alle fine.

Pjuhhh, for en deilig morning.

Mulig jeg har fått solstikk, men vettu… jeg synes det var deilig å våkne til litt regn. Vel hihi , jeg er jo bergenser… så vandt til det er vi hvertfall.

Men… over til dagens godbit.

Nå i denne varmen har jeg hatt litt små dilla på is… det er jo sååå godt og forfriskende nå som varmen har stått på for fullt. Så, hvorfor ikke lage et lite lager å ha i frysen på heite dager.

Denne isen er laget av kun få ingredienser…Vil du også teste disse…. De kommer her.

Du trenger til is:

  • 2,5 dl fløte
  • 3 toppede ss sukrin melis
  • 2-3 dråper vanilje ektrakt
  • 1-2 plater sukkerfri sjokolade (til trekk når isen er ferdig)
  • Flytende karamell ( se oppskrift lenger ned )

Slik gjør du:

  • Start med å blande alle ingredienser (som fløte, sukrin og vanilje) i en blender og mix til røren er jevn og fin
  • Ha så fyllet i is beholder og sett i frysen
  • Når isen har stått 1-1/2 time setter du i ispinner.
  • Isen er klar over natten eller etter ca 6 timer.

Sjokoladetrekket gjøres enkelt ved å smelte sukkerfri sjokolade i vannbad.

Du trenger til salt karamell:

  • 60 gr smør
  • 90 gr xylitol
  • 1/2 ts salt
  • 1,2 dl fløte
  • 2-3 dråper vanilje ekstrakt
  • 1-2 dråper molasses
  • 1/2 ts himmalaya salt eller evt havsalt

Slik gjør du:

  • I en liten panne på medium temperatur smelter du smøret mens du rører. Rør til smøret begynner å brune i ca 5 minutter.
  • Ha så i fløte og salt, rør godt i noen minutter til alt er jevnt og blandet.
  • Tilsett så xylitol og rør til karamell begynner å tykne og smak deg til med salt og konsistens. Vil du ha den tynnere, da har du bare i en liten desj fløte extra.
  • Helt til slutt har du i 1-2 dråper molasses.

Denne karamellen er et supert alternativt til KETO og sukker redusert livsstil.

Oppbevares i kjøleskap og settes på kjøkkenbenken før den skal brukes.

Hell så rennende karamell og sjokolade i hver sin kopp hvor det også er plass til at isen skal dyppes. Legg hodet på isen i koppen og dekk til med så mye karamell og sjokolade du vil ha på.

Pssst.. .Det kan være lurt å la karamell få stivne først, før du også dypper den i sjokolade og legg så isen i frysen slik at trekkene stivner sammen med isen.

Da håper jeg du koser deg helmax med isen din.

Og du, husk at dette bare er ett alternativ til sukkerfri, sunn, god og smakfulle ispinner… Om du vil ha andre smaker, så legger du det i røren.

Som feks jordbær smak. Da blender du enkelt opp fryste jordbær og har de i is blandingen før du legger røren i formen..

Vel, da skal jeg hive meg ut i tirsdagen, så ønsker jeg deg en trivelig tirsdag.

Vi sees ❤

DEL