Hei der, alle fine.
Håper du har en fin romjul og at du holder deg frisk og fin.
Her er det full fart i jobb og kokkelering, så dagene går unna med det. Nå nærmer året seg mot slutt og jeg hadde så mye karamell igjen, så da ville jeg pumpe nytt liv i en ny godbit som jeg kan nyte denne uka. Resultatet ble sunn godis med reste karamell og sjokolade med et dryss av nøtter og kokos.
Vil du teste ut disse….De kommer her…
Du trenger til keto konfekt karamell:
- 100 gr sukrin melis
- 2 dl fløte
- 2 ss vann
- 1 dryss salt
- 1/4 ts molasse
- 3 ss meieri smør
- 1 plate mørk sukkerfri sjokolade (80%) ( denne brukes til å toppe karamell med senere )
Slik gjør du:
- Start med å helle sukrin melis og fløte i en panne og la det puttre i pannen på medium varme.
- Når det koker, heller du i vann, molasse og salt.
- Rør jevnt og trutt i ca 25 min mens den litt om litt tykner til.
- Ha så i smør og la den puttre i ytterlige 5 minutt.
- Hell så karamellen i en beholder med bakepapir i bunnen.
- Smelt så sjokolade i vannbad.
- Hell så over smeltet sukkerfri sjokolade over når karamellen er stivnet og avkjølt
- Strø så over hakket kokosflak, pistasjnøtter og valnøtter
- Avkjøles i kjølen natten over.
- Skjær i biter og nyt!
Tadaa, her har vi digge hjemmelaget keto konfekt karameller med sjokoladetrekk og nøttedryss som du kan kose deg med i romjula, uten å vippe ut av ketose eller den sunne livsstil.
Et lie tips: Hell den varme karamellen først og la den avkjøle, deretter heller du smeltet sjokolad i små isbit former, så lett og så enkelt.
Vel, da håper du nyter onsdagen, så ønsker jeg deg en knakande fin romjuls uke.
Vi sees 🤎
