keto middag

Keto middag. Gratinert kylling & spinat gryte

Hei dere fine og godt nyttår.

Håper du har en knallfin start på året.

Jeg fikk et spørsmål fra en leser her om dagen….Noe som du kansje kjenner deg igjen i…..

Hva skal jeg ha til min keto middag ??

Dette er visst det som går igjen hos mange som ønsker å legge om til keto livsstil.

Jeg har en tendens til å prøve og feile med det jeg har lyst på, men noen ganger er det jo litt greit å vite hva en skal starte med som “base” for så å “bygge videre i oppskriften.

Her startet jeg med ostesausen……Å du å du, hvor jeg elsker krydrede ostesauser. Her er det bare til å smake seg frem med krydder. Jeg for min del liker at det er GODT med smak. Så har vi innholdet videre. Jeg liker å kombinere proteinkilden sammen med grønt, så da ble det denne digge kylling gryten av det til slutt 😋 Her kan du bytte ut kylling med kjøttdeig, svin, biffkjøtt, massevis av grønnsaker……Her er det kun kreativiteten som stopper. Prøv deg fram og finn din favoritt.

Om du vil teste ut denne gratinerte kylling gryten, så kommer den her……

Du trenger til din keto middag:

  • 400 gr stekt kyllingfilet eller salatkylling
  • 1 pose spinat
  • 1 rødløk
  • 2 fedd hvitløk
  • Rød, gul og grønn paprika
  • 1 pose ferdig revet ost ( cheddar & mozzarella 200 gr )
  • 3 dl fløte
  • 1 ss godt smør
  • 1 beger kremost nøytral (ca 200 gr)
  • En god klype revet permesan ost
  • 1egg
  • Et bittelite dryss muskatnøtt
  • 1/2 chili
  • timian
  • salt
  • pepper
  • allround krydder

Slik gjør du:

  • Start med å forvarme stekeovn til 180 grader.
  • Brun kyllingkjøttet lett på stekepannen i litt smør.
  • Ha så i hakket løk, hvitløk, rødløk, chili og paprika og la dette surre på stekepannen et par minutter.
  • Ha så i spinaten og la den forvelle. ( til den krymper )
  • Hell så alt innholdet over i en panne og tilsett krydder,fløte, kremost, permesan, smør, egg og revet ost og la dette få et oppkok på medium temperatur.
  • Ha så alt innholdet over i en smurt ildfast form og avslutt med et dryss revet ost på toppen.
  • Stekes midt i ovnen i ca 10-15 min eller til osten er smeltet.
  • Topp med friske urter og server gjerne sammen med en frisk og lett salat.

Et lite tips: Sett stekeovnen på varmluft de siste 3-4 minutter, da blir osteskorpen noe mer “crispy”

Da håper jeg at du nyter din keto middag også ønsker jeg deg en nydelig fin onsdag.

Vi sees ♥

signature5e3695898daff
Share on facebook
Del på facebook

6 ulike KETO smoothie's

Motta dine nye KETO smoothie's PDF HER!

KETO smoothie's

Motta dine nye KETO smoothie's PDF HER!

Personvern og cookies

sunnihjerte.no tar ditt personvern på alvor! Det brukes cookies og dine data til å forbedre og tilpasse innhold og tjenester.