Hei der, alle fine.
Håper du har en fin helg.
Sitter her nå søndags morgen, titter ut av vinduet.
Det er så stille og rolig ute, regnet plasker ned, ja da er det jaggu godt å være inne.
I går fikk vi besøk og jeg ville diske opp med en god keto ostekake. Da fikk jeg så lyst å kombinere nøttebunn med kremost.
Da ble det ostekake med nøttebunn. Dette er forresten nøttebunnen som jeg bruker på suksess terten.
Vil du teste denne….Den kommer her.
Du trenger til kakebunn:
- 5 eggehviter
- 50 gr finesse
- 20 gr sukrin
- 75 gr mandler
- 75 gr hasselnøtter
- 1 ts bakepulver
- 1 ts psylliumhusk
Slik gjør du:
- Start med å forvarme stekeovn til 160 grader.
- Pisk eggehviten stiv.
- Hakk opp nøttene en food prosessor ( eller for hånd. )
- Bland så nøttemelet, finesse, bakepulver og husk sammen og tilsett så litt og litt stivpisket eggehviter. Vend eggehvitene rolig inn.
- Ha så røren i en bakeform kledd i bakepapir
- Stekes i stekeovn i ca 30 min. ( Noe avhengig av ovn )
- Avkjøles på rist.
Til ostefyll trenger du:
- 2 ts gelatin
- 6 ts vann
- 3 dl fløte
- 3 bokser phladelphia krem ost nøytral
- 1 boks Mascarpone
- 70 gr finesse
- 20 gr sukrin melis
- 1 ts vanilje ekstrakt
- 3-4 ss sukkerfri kakao
- Bringebær og sukkerfri sjokolade til topping.
- I en panne varmer på medium varmer du vann og gelatin mens du rører godt. Trekk så pannen av platen.
- Pisk så fløte til den tykner og ha i gelatin vannet, vanilje, kakao, søtning og kremost.
- Mix godt til du har en smøre myk blanding.
- Smør så fyllet over kakebunnen mens den fremdeles står i kakeformen.
- Sett så kaken i kjølen i ca 5 timer.
- Pynt med revet eller smeltet sukkerfri sjokolade og friske bringebær.
Her dere, har vi en kake av det sunnere valget.
Denne godbiten er også super å servere når den søte tann melder seg.
Ypperlig å ha på kake bordet når du venter gjester.
Vel, da skal jeg nyte denne hærlige søndagen, så ønsker jeg deg en fin helg videre.
Vi sees ?
