Hei der, alle fine.
Titter innom for å dele med deg en liten kjekk oppskrift som kommer veldig godt med, spesielt i helgene. Hvem liker vel ikke et deilig rundstykke med noe godt på toppen. Ohhhh yes, I do….Jeg bare digger brødmat, vel ikke så mye nå da, men når lysten melder seg så er det godt å vite at denne lille rakker`n ligger i fryseren.
Vil du også teste ut disse…de kommer her…..
Du trenger til keto rundstykker:
- 170 gr mandelmel
- 30 gr kokos mel
- 30 gr havrefiber
- 100 gr smeltet meieri smør
- 1 klype salt
- 1 ts glutenfritt bakepulver
- 2 ss kokosolje
- 2 ss xhantangum
- 2 ss psylliumhusk
- 8 små egg
- Hakkede gresskarkjerner
- 1 pisket egg til pensling/ evt vann
Slik gjør du:
- Start med å forvarme stekeovn til 180 grader.
- Blande så alt det tørre i en bolle og rør godt.
- Ha så i smeltet smør.
- Bland så smør, olje sammen med det tørre.
- Klekk så eggene i en bolle og mix godt sammen.
- Hell så eggene i bollen med det tørre og mix til du har en jevn og fin røre.
- Trill små deig kuler til en ball ( ca på størrelse med et egg) og legg så på bakebrett med bakepapir i bunnen, de skal være nokså små, da de hever en del under steking.
- Pensle rundstykkene med pisket egg eller evt vann
- Ha så over ett lite dryss hakkede gresskarkjerner
- Stekes på nederste rille i stekeovnen i ca 15-20 minutter ( noe avhengig av ovn.)
Ett lite tips er å steke med varmluft de siste 3-4 minutter for å få sprø skorpe.
Disse keto rundstykkene er genial å lage en del av, så har du når du trenger og oppbevar i frysen.
Jeg ønsker deg en super fin søndag.
Vi sees 🤎
