Bakst og kaker

Sjokolade ostekake med søte jordbær

Hei på dere alle fininger ❤

Håper dere alle mann alle har hatt en fin helg og at dere nyter søndagen maximalt.

Jeg for min del har arbeidshelg, så jeg veksler mellom jobb, kokkelering på kjøkkenet og har enn så lenge fått skvisa inn en treningsøkt i helgen, så jeg er superfornøyd med det.

Fikk for meg at jeg har en søt tann for tiden så jeg ville lage noe en kake som tar seg av denne “søte tanna mi” uten at jeg vipper generelt ut av ketose….og jaggu sa du smak altså….denne sjokolade ostekaken er bare super god🎂

Du trenger til bunn:

  • 240 gr mandelmel
  • 3 ss usukkret cacao pulver
  • 3 ss sukrin
  • 1/2 dl smeltet godt smør
  • 1 ts vanilje ekstrakt

Slik gjør du:

Bland alt det tørre i en bolle, tilsett deretter smør og vanilje ekstrakt. Bland godt med en sleiv.

Legg deigen i en kakeform med bakepapir i bunnen.

Det kan være lurt å klippe av resterende papir.

Klapp på deigen slik at den blir kompakt og fin, den skal være noe “crunchy” i konsistens.

Så over til ostefyllet

Du trenger:

  • 200 gr sjokolade
  • Ca 600 gr cremeost (romtemperert)
  • 150 gr sukrin
  • 1 ts vanilje ekstrakt

Slik gjør du :

  • Ha cremeost i en bolle
  • Tilsett smeltet sjokolade. Mix godt sammen, bruk gjerne en håndmikser
  • Bland så i sukrin og vanilje ekstrakt

Fyllet helles øvet i kakeformen, smør jevnt over med en slikkepott slik at toppen blir jevn og fin.

Kaken settes så i frysen i ca 2 timer.

Når kaken skal nytes så tar du den ut fra frysen ett par timer før den skal spises.

Pynt gjerne med smeltet sjokolade og friske bær.

Simsalabim der har du en nydelig god sjokolade ostekake som smaker “himmel på skje”🤩

Da håper jeg kaken faller i smak hos “din søte tann” og en fin søndag ønskes videre til deg.

Bon apetit

Aina ❤

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial