Hei der, mine fine.
Håper du har en fin helg.
Her er det slapp av modus, batteriene lades til en ny uke som jeg ser frem til. Sitter nå i skrivende stund og nyter morgen kaffen
og nyter stillheten ute….Ahhh nydelig.
Her om dagen, så bakte jeg en suksess terte for en som skulle ha konfirmasjon…..Og da slo det meg, denne må jeg kunne klare å lage i en keto suksess terte i keto vennlig vri…..Og jammen ble den suksess gitt.
Suksess terte tar meg laaaangt tilbake i tid. Jeg husker så godt som barn at når mor kokkelerte på kjøkkenet og laget denne kaken….Da satt jeg klar på kjøkkenbenken og tyvsmakte på kaken etterhvert som den ble ferdig og avkjølt. Rester fra fyllet på slikkepotten var det jeg som fikk æren av å smake på. Jeg satt parat med skjeèn min og ventet på smaksprøve…..Ahhh, hærlige minner.
Vel, kaken kommer her…..
Du trenger til kakebunn:
- 5 eggehviter
- 50 gr finesse
- 20 gr sukrin
- 75 gr mandler
- 75 gr hasselnøtter
- 1 ts bakepulver
- 1 ts psylliumhusk
Slik gjør du:
- Start med å forvarme stekeovn til 160 grader.
- Pisk eggehviten stiv.
- Hakk opp nøttene en food prosessor ( eller for hånd. )
- Bland så nøttemelet, finesse, bakepulver og husk sammen og tilsett så litt og litt stivpisket eggehviter. Vend eggehvitene rolig inn.
- Ha så røren i en bakeform kledd i bakepapir
- Stekes i stekeovn i ca 30 min. ( Noe avhengig av ovn )
- Avkjøles på rist.
Til kremen trenger du:
- 5 eggeplommer
- 1 dl kremfløte
- 1/4 ts vaniljepulver
- 60 gr sukrin melis
- 20 gr bjørkesøt
- 150 gr smør ( Romtemperatur )
Slik gjør du:
- Bland sammen eggeplommer, søtning. vaniljepulver og fløte i en panne å varm opp på middels temperatur til kremen blir tykkere.
- Her er det viktig at ikke temperaturen er for høy. Start lav og øk på til middels temperatur på det høyeste.
- Når kremen er noe kjøligere, rør inn smøret og smør over kaken. Sett så kaken i kjøleskap slik at kremen stivner.
Når kaken skal nytes, pynt gjerne med hakkede nøtter som mandler og hasselnøtter og strø over litt raspet sukkerfri sjokolade…eller smeltet. Her har jeg valgt å smelte sjokolade i vannbad.
Ohh lala…… her har vi min absolutt favoritt kake som jeg skal nyte å ta en bit av til kaffe`n senere i dag.
Denne kaken er ketovennlig MEN, som med alt annen mat med søtning og karbo, så holder det med ett lite stykke om du ikke vil vippe ut av ketose. Om du lever lavkarbo og tåler » litt ekstra «….Da er det bare å slå seg løs!
Da håper jeg du er inspirert til å slå deg løs på kakebaking du også.
Vel, da skal jeg nyte dagen, så ønsker jeg deg også en nydelig fin søndag.
Vi sees ?
