snapchat facebook instagram
Frokost

Chia brød.

Hei på dere mine fine 🍃

God Pinse dere, håper dere nyter pinse helgen slik vi gjør.

Jeg husker så godt da jeg var mindre, hvor jeg synes at disse «fri dagene» vi har hvert år i mai /juni var noe skikkelig hærk !

I motsetning til nå, så er det extra godt med disse helligdagene…. for mitt vedkommende, så er de skyhøyt verdsatt.

Formiddagen min idag har jeg stor kosa meg på kjøkkenet, hvor jeg har bakt…..synes det er ordentlig søndags modus å bake noe godt, for meg er det maximal innhenting av energi !

Har den siste tiden kjent at jeg savner brød av alle ting, noe så enkelt som en enkel brødskive med godt pålegg…..så idag kom dagen hvor jeg ville dele Chia brød med dere, så her kommer det……

Du trenger :

  • 125 gr mandel mel
  • 100 gr kokos mel
  • 50 gr chia frø
  • 75 gr linfrø
  • 2 ss psyllium husk
  • 3 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 6 egg
  • 200 gr creme ost (nøytral)
  • 125 ml smeltet smør
  • 175 ml fløte

Slik gjør du :

  • Start med creme ost, den må være rom temperatur . Kan være lurt å tan ut av kjøleskapet ett par timer før den skal brukes .
  • sett stekeovn på 175 grader.
  • Bland sammen alle tørr varer i en bolle.
  • Mix alle våte ingredienser en annen bolle til deigen er jevn, deretter blander du det tørre og det våte i en bolle til du har en smidig deig.
  • Hell deigen i en brød form med bakepapir i bunnen av formen.
  • Brødet stekes i ca 45 min , eller til toppen er crispy ( noe avhengig av ovn ).
  • Når brødet er ferdig stekt, ta brødet ut av formen, ta bort bakepapir og la brødet avkjøle på rist.

Her har du nystekt brød, ketogen vennlig og gluten fri.

Da håper jeg det smaker og ønsker deg en riktig fin søndag videre.

Vi sees.

Aina❤️

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial