Mini Burger i spirulina ¨kinda style¨

Hei der.

Her i ferie tider, leste jeg…eller jeg prøvde å lese ett spansk magasin, der så jeg ett bilde av en burger…..jøss, hvor jeg har hatt lyst på burger siden! En av de første tingene jeg gjorde var da jeg kom hjem var å trixe sammen en nokså basic deig….OG tilsette litt spirulina for å skape litt extra liv i burger brødet….pluss at spirulina er rå sunt….Så, her kommer den.

Til burgerbrød trenger du:

 • 130 gr kokos mel
 • 20 gr psyllium husk
 • 60 gr mandel mel
 • 2 ss oliven olje
 • 2 ts bakepulver
 • 2 ts eplesider eddik
 • 1 klype salt
 • 3 dl kokt vann
 • Spirulina pulver (mengde er avhengig hvor mørk/lys du vil ha den)

Slik gjør du:

 • Start med å forvarme stekeovn til 190 grader.
 • Bland alle tørre ingredienser i en bolle og rør godt.
 • Bland så alle de andre ingredienser sammen og rør til deigen er jevn og fin. Det kan være lurt å blande deigen i en food prosessor.
 • Om deigen er for klissete, da tilsetter du litt mer mandel/kokos mel.
 • Rull deigen til en pølse og skjær i biter. Jeg fikk 5 biter av min deig.
 • Rull bitene til baller og sett på stekebrett med bake papir i bunnen.
 • Strø litt sesam frø på toppen.
 • Brødene stekes i ca 20-25 minutter. Avhengig av ovn.
 • Avkjøles på rist.

PS: Til informasjon…….Når en baker uten hvetemel og gjær , så blir ikke konsistensen like ¨fluffy¨ som når du baker med hvetemel og gjær….men på en annen side, så er denne type bakst mye mye mere grei med magen og tarmene våres og smaker godt.

Da er det bare å fylle på med det du har som favoritt til hamburger og kose seg, både med fredags kvelden og med burgeren.

Da ønsker jeg deg en nydelig fredag.

Vi sees ?

Keto smoothie

Motta din egen smoothie PDF

Smoothie

Keto smoothie

Motta din egen smoothie PDF