Hei der.
Når man lager såpass mye mat, er det ekstra gøy å vøre litt kreativ på kjøkkenet. Her i disse burgerene har jeg lurt inn litt rødbete bulver for næring. Også blir de jo ekstra artige når de er i rødtonen.
Vil du teste disse ut, de kommer her….
Til burger brød trenger du:
- 130 gr Kokos mel.
- 20 gr Psyllium husk.
- 60 gr Mandel mel.
- 2 ss Oliven olje.
- 2 ts Bakepulver.
- 2 ts Eplesider eddik.
- 1 Klype salt.
- 3 dl Kokt vann.
- Rødbete pulver (Mengde er avhengig hvor mørk/lys du vil ha den, her er det bare å prøve seg frem.)
Slik gjør du:
- Start med å forvarme stekeovn til 190 grader.
- Bland alle tørre ingredienser i en bolle og rør godt.
- Bland så alle de andre ingredienser sammen og rør til deigen er jevn og fin. Det kan være lurt å blande deigen i en food prosessor.
- Om deigen er for klissete, da tilsetter du litt mer mandel/kokos mel.
- Rull deigen til en pølse og skjær i biter. Jeg får 5 biter av min deig.
- Rull bitene til baller og sett på stekebrett med bake papir i bunnen.
- Strø litt sesam frø på toppen.
- Brødene stekes i ca 20-25 minutter. Avhengig av ovn.
- Avkjøles på rist.
PS: Til informasjon…….Når en baker uten hvetemel og gjær , så blir ikke konsistensen like ¨fluffy¨ som når du baker med hvetemel og gjær….men på en annen side, så er denne type sukker / gluten fri bakst mye mye mer grei med magen og tarmene våres og smaker nammenam.
Da er det bare å fylle på med det du har som favoritt til hamburger og kose seg, både med lørdags kvelden og med burgeren.
Vi sees ?
