Hei på dere, mine fine.
Åssen har tirsdagen vært med deg ? Bra håper jeg. Hører dere der hjemme har fått nok en regnskur og to over dere. Jeg pratet med storesøsteren min i Oslo idag som fortalte at det er vær endringer på høyt nivå der hjemme. Derfor tenker jeg at om vi synes det er uoverkommelig med 36 grader her i Spania, så er det bare til å klamre seg fast i solsengen, for vi skal vente lenge på å ha sol og 36 grader igjen…enig…
Idag har vi brukt dagen ¨on the Beach¨….og på veien hjem skulle vi ¨bare innom¨en butikk som selger litt forskjellig dilldall….det endte jo med at jeg kom ut i bilen med halve kjøkken avdelingen deres…..å du helledussen så mye gøyt. Så om jeg blir stoppet i toll av overlast eller ¨ å ha rare¨ting med meg hjem….så er det faktisk forståelig….Hihihi…Her snakker vi trefjøler, bakeutstyr, silikonformer og diverse….jaahhhhh til og med jule ting til bakst. Hihihi…jeg liker å ligge ett hestehode eller to foran skjønner du…planlegging er viktig, så vi får håpe tollerne tenker det samme.
Apropo baking, så hadde jeg så lyst på sukker vennlig/redusert brød. Men….ofte synes jeg det er såååå kjedelig, så jeg tenkte hvorfor ikke ¨pimpe det opp litt¨og det er jeg jammen glad jeg gjorde. Ett ellers så trøtt brød fikk nytt liv av noe så enkelt som blåbær. Litt mere ¨moist og friskt¨ Så her har du den.
Til brød trenger du:
- 5 egg
- 230 gr mandel mel
- 60 gr Sukrin
- 1 dl blåbær
- 1 ts vanilje extrakt
- 3 ss smør
- 2 ss kokos mel
- 3 ss fløte
- 1 1/2 ts bakepulver
Slik gjør du:
- Start med å forvarme stekeovn til 180 grader.
- Mix sammen egg, sukrin og vanilje extrakt med en håndmixer.
- Tilsett så fløte og mix litt til.
- I en annen bolle mixer du sammen alle tørre ingredienser.
- Hell bollen med tørre ingredienser over i bollen med egge mixen, tilsett tilslutt smør og blåbær.
- Hell den ferdig mixene deigen over i en brødform som har bakepapir i bunnen.
- La brødet steke i 45-50 min, sjekk underveis ved å stikke en tannpirker i brødet når tiden nermer seg slutten av steke tiden for å sikker at brødet er gjennom stekt.
- La brødet avkjøles på rist.
Her har vi ett nystekt blåbær brød som har litt mer fukt grunnet bærene som er bakt inni, så her er det bare å finne frem favoritt pålegg og kose seg med frokosten.
Da håper jeg at baksten faller i smak, også ønsker jeg deg en superfin onsdag.
Vi sees ?
