Nystekt Focaccia brød med spicy kryddersmør.

Hei du og hei Norge.

Har du en fin fredag morgen ?

Da var vi etter en lang reise, hjemme igjen i gode Norge. Vel selveste reisen var jo ikke så lang da, det bare føles sånn da vi reiste på nattes tid…om du skjønner. Vi gikk å la oss kl 10.00 på kvelden for så og stå opp kl 02.00. Taxi kl 03.00 for så og stå klar i innsjekking kl 04.00. Så det har gått i ett nå på nattes tid.

Husker du da jeg kom til Spania…kofferten min forsvant ?

Yes, det samme skjedde da vi ankom Bergen også 😳😱 Er det mulig ?! Det første som slo meg var ikke kamera, Pc og tekniske ting, for det hadde jeg i hånd baggage. Det jeg tenkte mest på var alt dette gøye kjøkken utstyr som jeg har kjøpt. Det skal da ikke være mulig…Hihihi. Andre drar til syden og kjøper med seg fine kjoler, sko, suvenirer av noen slag osv…jeg….jeg finner stor glede i å kjøpe kjøkkenutstyr.

Kofferten min var heldigvis ikke glemt igjen i Spania, noe jeg fryktet, siden det skjedde på vei til Spania. Her var det en dame som hadde tatt med seg ¨feil koffert¨! På toppen av det hele så er min koffert ROSA MED DØDNINGSHODE på….så det å ta feil koffert trodde jeg seriøst ikke var mulig?!?! Dama som hadde tatt feil var heldigvis i nærheten og kom strax tilbake og byttet, og beklaget på sitt sterkeste 🤥😚 Så da var det bare å hive seg avgårde, fyke gjennom Taxfree og sette kursen mot «Costa del Sotra» Home sweet home !

Så nå er vi omsider hjemme igjen og godt var det. Så da var ferien over for denne gang. Guriland så vi har kosa oss…….vært med familie, spist masse godt, strandliv, tittet rundt om i små byer, shoppet….ja litt av alt. ikke minst ladet batteriene, så nå er det godt å være hjemme på kjøkken mitt hvor jeg trives aller best…. også selvfølgelig jobben min da….aawww… så jeg savner de eldre…det er godt å kjenne på savn…da er det extra godt å komme tilbake på jobben etter ferien…..så her er det bare til å brette opp på erma og sette i gang å jobbe 🙂

Idag fikk vi så lyst på Foccacia brød, her kommer det.

Du trenger til Focaccia brød:

 • 360 ml revet ost.
 • 2 ss creme ost ( nøytral ).
 • 1 ts Hvitvin eddik.
 • 1 egg.
 • 100 gr mandel mel.
 • 1/2 ts himmalsya salt.
 • 1/2 ts Hvitløkpulver.

Slik gjør du:

 • Start med å forvarme stekeovn til 200 grader.
 • Ha creme ost og revet ost i en bolle og varme den i micro i ca 1 min.
 • Rør godt slik at ostene blander seg godt.
 • Tilsett så alle de andre ingredienser til brødet og bland godt.
 • Jobb deigen utover bankebrettet med bakepapir i bunnen. ca 20 cm i diameter om du vil ha den rund.
 • Stikk hull i deigen med en gaffel.
 • La brødet steke i ovnen i ca 12 minutter, til den har en gyllen fin farge.
 • La brødet avkjøle.

Du trenger til krydderblanding:

 • 60 gr smør.
 • 3 fedd hakket hvitløk.
 • 1/2 ts himmalsya salt.
 • 1/1 ts hakket fersk rosmarin.

Slik tilbereder du krydderblanding:

 • Mix sammen smør, salt, rosmarin og hvitløk.
 • Smør blandingen over det avkjølte Focaccia brødet.
 • Legg sa på ett bake ark på toppen av brødformen, dette for at brødet ikke skal bli overstekt på toppen i steke runde to.
 • Stekes i ytterlige 10 minutter.
 • Avkjøles på rist.

Her har vi ett nydelig godt nystekt Foccatia brød som serveres best lunken. Passer supert til grillmat, pasta, salater….ja mulighetene er mange, så her er det bare a velge og vrake 🙂

Foccacia brødet er også sukker og glutenfritt.

Da håper jeg maten smaker, også ønsker jeg deg en nydelig fin fredag 😉

Vil du følge meg i sosiale medier ?

Instagram her Snapchat her Facebook her

Vi sees.

Aina ❤️

Share on facebook
Del på facebook

BAKE KETO PEPPERKAKER TIL JUL

Motta dine nye Pepperkake PDF HER!

Keto Pepperkake

Bake keto pepperkaker til jul

Motta dine nye Pepperkake PDF HER!

Personvern og cookies

sunnihjerte.no tar ditt personvern på alvor! Det brukes cookies og dine data til å forbedre og tilpasse innhold og tjenester.