Hei der, mine fine.
Åssen er inngangen til påsken din…? Jeg håper du nyter skjærtorsdagen din så langt.
Her hos oss er det langt på dag føles det som…Hihihi, sier morgenfuglen. Det fine med helligdager synes jeg, er roen på morningen……fuglene kvitrer og bakelysten er på topp. Så i dag ble det nystekt frokost brød til påske frokosten.
Dette brødet er nokså likt chiabrød, men her har jeg også tilsatt litt extra frø typer og en desj sorghum mel…. Vil du også teste ut frokost brødet…her kommer det….
Du trenger:
- 100 gr mandel mel
- 80 gr kokos mel
- 30 gr sorghum mel
- 40 gr chia frø
- 75 gr linfrø mel
- 2 ss psyllium husk
- 3 ts bakepulver
- 1 ts salt
- 6 egg
- 200 gr creme ost (nøytral)
- 125 ml smeltet smør
- 175 ml fløte
Slik gjør du:
- Start med creme ost, den må være rom temperatur . Kan være lurt å tan ut av kjøleskapet ett par timer før den skal brukes .
- sett stekeovn på 175 grader.
- Bland sammen alle tørr varer i en bolle.
- Mix alle våte ingredienser en annen bolle til deigen er jevn, deretter blander du det tørre og det våte i en bolle til du har en smidig deig.
- Hell deigen i en brød form med bakepapir i bunnen av formen.
- Ha et lite dryss med solsikkefrø og gresskarkjerner
- Brødet stekes i ca 45 min , eller til toppen er crispy ( noe avhengig av ovn ).
- Når brødet er ferdig stekt, ta brødet ut av formen, ta bort bakepapir og la brødet avkjøle på rist.
Her har du nystekt brød, ketogen vennlig og gluten fri.
Brødet er også supergodt og noe mer ¨crispy ¨ om du skjærer det i noe tynnere skiver og har det i brødristeren og topper det med favorittpålegget ditt…..Mmmmm…nam
Da håper jeg du koser deg med frokosten din, så ønsker jeg deg en nydelig fin skjærtorsdag.
Vi sees ?
