Nystekte Frokost rundstykker med ost

Hei på dere, mine fine.

Hvordan er søndagen med deg…har du hatt en fin helg ?

Her surrer og går det i arbeidshelg. Fullt tut og kjør, nett som jeg liker det. Travle dager er helt greit, men jøssenavn er det godt med en fri dag også. Så nå er det kun dagens vakt igjen, så er min arbeidshelg over for denne gang, og en fri dag kan nytes på mandag.

I dag er jeg så heldig å få en i familien til å komme å hjelpe meg å skru ett møbel sammen. Jeg kan ikke skryte på meg at jeg er noe form for Max Mekker eller Mac Gyver av noe slag….så skruing overlater jeg til min godeste @altmuligmann i familien….Jeg vet ikke om jeg skal si det høyt, men dette møbelet er fra IKEA og er en krakk !!

Jaaaa, jeg vet…dette burde jeg ha fixet for lenge siden, og tro du meg at jeg har prøvd. Men…..jeg skrudde den feil vei, slik at gjengene…..ja, ett eller annet skjedde slik at jeg ikke fikk det til….så da må jeg påkalle Mr Fix…så kan jeg heller bruke tiden min på kjøkkenet…hvor jeg hører hjemme.

Apropo mat. I går lagde jeg noen rundstykker som jeg har med meg på jobben idag. Vil du teste de kanskje…Her kommer de.

Til rundstykker trenger du:

 • 1,5 dl sesamfrø hvite
 • 1,5 dl sesamfrø sorte
 • 3 små egg
 • 2 ss psylliumhusk
 • 2 ts bakepulver
 • 1 god klype salt
 • 3 dl revet hvitost

Slik gjør du:

 • Start med å forvarme stekeovn til 180 grader.
 • Bland alle tørre ingredienser i en bolle.
 • Ha så i egg og revet ost og bland godt.
 • La deigen stå til hvile i 10-15 min.
 • Del deigen i ca 6 (avhengig hvor store/små rundstykker du ønsker.
 • Rull deigen til en ball og legg en og en på stekebrett med bake ark i bunn.
 • La steke på nederste hylle i 12-15 min, avhengig av ovn.
 • Avkjøles på rist.

Her har vi rundstykker som er absolutt våres favoritt her i huset. De kan minne litt om Hamburger brødene om du har smakt de.

PS: Husk at når en baker UTEN vanlig mel og gjær, så kan en ikke vente samme konsistens som f.eks volum, som om en baker MED vanlig mel og gjær.

Rundstykkene eller bakst generelt av mandel mel / kokos mel/ sesam mel og Psyllium husk gir ikke samme volum…..men, derimot smaker nydelig og en kan kose seg med baksten UTEN å bli oppblåst og det som følger av ordinært mel og gjær.

Da håper jeg du koser deg denne søndagen, så ønsker jeg deg en riktig så god helg videre.

Vi sees ?

Keto smoothie

Motta din egen smoothie PDF

Smoothie

Keto smoothie

Motta din egen smoothie PDF