Hei, mine fine.
Har du en fin førjuls stemning ?
Her hos oss har roen senket etter arbeidshelg og en ydmyk helg etter Deres Vixen Award engasjement. Igjen , jeg er overveldet over så til de grader ¨Love & support…dere er unike….Føler meg rett og slett heldig som har så mange støttende og kjærlige mennesker rundt meg ?
Over til julebakst. Husker du jeg nevnte at jeg fikk ¨kloa ¨ i oldemors oppskrift bok som er skrevet lenge før krigens dager.
Det er så utrolig mange skatter der….også er det så følelsesmessig fint å sitte å bla i boken og tenke på hvor mye hun har lagt ned i kokeboken sin av tid og kjerlighet. For hver side jeg blar i boken , så kan jeg kjenne smaken av barndomsminner ……..Ahhhh, what a feeling???
En av de første kapitler jeg tok for meg er julekaker…..Her har vi serinakaker…..
Du trenger:
- 250 gr hvetemel
- 1 egg
- 100 gr sukker
- 1/2 ts vaniljesukker
- 2 ts bakepulver
- 1 egg
- 150 gr godt smør
- 1 egg (eggehvite til pensling)
- Hakkede mandler
- Et dryss perlesukker
Slik gjør du:
- Start med å forvarme stekeovn til 200 grader.
- ha mel, bakepulver, vaniljesukker og romtemperert smør i en bolle og gna det godt sammen med hendene.
- Pisk egget i en liten skål og ha egget og sukker i bollen sammen med melblandingen.
- Jobb deigen godt sammen.
- Trill deigen til en lang pølse og skjær så i små biter.
- Trill sammen små kuler og legg så kulene over på stekebrett med bakepapir i bunnen.
- Klem kakene litt ned ved hjelp av en gaffel.
- Pensle med eggehvite og dryss på hakkede mandler og et dryss perlesukker.
- Kakene stekes på nederste rille i ca 10 min eller til de er gyldne og fine.
- Avkjøles på rist.
- Kakene er fantastisk gode også sammen med melk.
Her dere, her har vi smaken av barndomsminner, hjertevarme og jul som barn.
Da håper jeg du vil ta glede av juletradisjoner, så ønsker jeg deg en nydelig tirsdag.
Vi sees.
Aina ❤️
.
Følg meg gjerne