Panna Cotta med jordbær & sjokolade dryss

Hvordan er lørdagen din så langt ? Fin og bra håper jeg 🙂

I skrivende stund sitter jeg å nyter morgen kaffen mens ungdommen i huset sover. I dag har jeg intet annet enn 3 stk ungdommer i hus. I går kveld var det Pizza som stod på menyen. Det er nokså enkelt det der når ungdommen skal velge måltider. Helg er ensbetydende Pizza…og pizza ble det….Yummy

Meeeen….når mor fikk velge dessert så ble det nok en gang Panna Cotta…..denne gangen med sjokolade og jordbær….sukkerfri, såklart. Vil du teste…den kommer her…….

Du trenger:

  • 1 ts pulver gelatin
  • 1 1/2 ss vann
  • 475 ml fløte
  • 2 ss ts sukkerfri kakao
  • 1 ts honning
  • 3-5 dråper vanilje ekstrakt
  • Fyll som bær og nøtter etter ønske

Slik gjør du:

  • Start med å blande i en bolle gelatin pulver og vann og rør godt om. Sett så bollen til siden.
  • Bland sammen fløte, vanilje, safran og honning i en liten panne og kok dette opp, la det småputtre i ett par minutter
  • Trekk så pannen vekk fra platen og bland sammen den ferdige gelatin blandingen som du lagde i sted. Rør godt om
  • Blandingen helles så i glasser og settes i kjøleskapet i ett par timer
  • Like før servering fylles pannacotta´n med ditt favoritt fyll.

Her dere, her har vi et godt alternativ til sunnere dessert som kan brukes i uendelige sammenhenger…..Super lett å lage, også så smakfull.

Her laget jeg to porsjoner.

Den ene som beskrevet over med kakao, og en med vanilje. Fremgangsmåten er den samme med vanilje, bare ta bort kakao. Da gjør du som beskrevet over. Lag den med kakao og hell i glasset og ha den så i kjølen ett par timer. Når den har satt seg og stivnet så heller du over vanlige blandingen, som vist på bilde…..Simsalabim….her har vi en kombinasjon av sjokolade og vanilje dessert. Topp med ditt favorittfyll…her har jeg brukt revet sukkerfri sjokolade og friske jordbær.

Da dere, skal jeg ha meg avgårde på arbeid, så ønsker jeg deg en herlig lørdag.

Vi sees.

Aina 

Følg meg gjerne

• Instagram her • Facebook her • Snapchat her

DEL