Råkost salat med blomkål ris og stekt scampi.

Hei på dere, mine fine.

Da var torsdagen kommet og det nermer seg helg… igjen. Jøssenavn det går så fort asså. På søndag satt jeg og funderte over uken som kommer, planer osv og nå er vi over halvveis. Idag skal jeg jobbe meg godt inn i kjøkkenkroken hvor jeg trives best og kokkelere litt, slik at du har masse tips til måltider når du titter innom på besøk her hos meg. Min sønn synes dette er kjempe stas, han er en kritisk dommer om vi skal prøve noe nytt.

Igår laget jeg en ny vri av en salat som jeg spiser en del av, bare at denne gang tilsatte jeg squash og gulrøtter i en ny vri. Her om dagen kom jeg over ett nytt redskap som jeg har fått helt dilla på….¨spaghetti formet¨grønnsaker…hihi, små ting…store gleder.

Til denne salat er det genialt å ha en dressing til etter smak, her kommer den.

Til råkost salat trenger du:

 • 1 stk blomkål.
 • 2 gulrøtter.
 • 1 squash.
 • Rød, gul, grønn paprika.
 • 100 gr scampi.
 • rødløk
 • nøtter etter smak.
 • Ruccola salat.
 • Spinat.

Slik gjør du:

 • Start med å surre scampi og finhakket paprika i litt oliven olje på stekepannen.
 • Blomkål river du på rivjern slik at den blir som den ¨grove/fine konsistens du ønsker.
 • Skjær i strimler squash og gulrøtter.
 • Strø over ønsket krydder.
 • pyntes opp med spinat, nøtter og ruccola.
 • Salaten røres godt om i en bolle av alle ingredienser og avslutt med å pynte opp med scampi og nøtter på toppen.

Tilbehør har jeg laget en enkel oste saus.

Til saus trenger du:
 • 125 gr creme ost nøytral.
 • 1/2 dl kokos melk.
 • 0,5 dl fløte
 • 1 ss smør.
 • krydder etter ønske.

Slik gjør du:

 • Kok opp Creme ost og kokosmelk på middels temperatur.
 • Tilsett deretter fløte og smør og la den puttre i 5 minutter.
 • Tilsett ønsket krydder, selv har jeg brukt løkpulver, dill, Provence og paprika.

Her har vi en sunn og god råkost salat som sikrer massevis av vitaminer og holder deg mett lenge.

Da håper jeg du vil nyte salatbollen din i ¨sommervarmen, så ønsker jeg deg en super fin torsdag.

Vi sees ?

Keto smoothie

Motta din egen smoothie PDF

Smoothie

Keto smoothie

Motta din egen smoothie PDF