Sjokoladekake med friske bær & nøtteblanding.

Hei på dere, mine fine.

Har du en fin helg ? Håper da det.

Her I gården har helgen flydd forbi, hvor ble tiden av. Sånn er det når en koser seg med hva en sysler med. Som nevnt i går så hadde jeg tenkt å bake. Joda baking ble det, men….ikke i det formål som jeg hadde satt meg. Det endret seg. Jeg baker nemlig til DEG.

Internett har kokt nå i helgen, både over besøkende her og på mine sosiale medier kontoer. Dette gjør med såååå uendelig glad og ikke minst ydmyk, da jeg ser at veldig mange har stor interesse for sunnere, bedre helse. Hvor starter denne reisen…jo nettopp via maten for så fysisk aktivitet osv.

Det som gleder meg aller mest er å se at du har interesse for å lage maten fra bunnen av. Mange kompliserer nok dette….langt mer enn nødvendig. Back in the days gjorde jeg det også….frem til jeg satte med en plan for hvordan gjennomføre en ukes måltid planlegging. Det krevde litt planlegging, men det tok ikke lang tid før jeg fikk dreisen på det. Det er nettopp det jeg ønsker å vise deg her hos meg.

Med dette mener jeg la oss si at du har tenkt taco på fredag….lage wraps selv…har du den 1/2 timen tilgjengelig….hvorfor ikke steke opp så har du til neste taco runde også….You see? Enkelt og greit.

Det å lage mat fra bunnen er genialt synes jeg. Man vet da hva en får i seg. Ikke det at vi aldri skal kjøpe ferdige produkter….haha jooo…men prøve å begrense det, da mye ferdige produkter har det ¨skjulte sukkeret¨ som vi ikke tenker over.

Hva skal vi med alt dette raffinerte sukkeret ? Det gir oss absolutt ingenting foruten om elendig helse, trøtt, slapp, sliten. Jo sukkeret gir oss bedre smak på matet, den tilfredsstiller ¨Reward senteret¨ i hjernen vår som gjør at vi får den tilfredstillende effekten av maten.

I min mat pyramide har jeg en viss mengde matvarer jeg forholder meg til, og utifra det lager jeg masse masse forskjellig utifra denne modellen.

Grønnsaker, frukt, nøtter, kjøtt, fisk, bake produkter fra nøtter og frø, bindemiddel til baking er også fra frø. …You see?

Mulighetene er mange, jeg har som mål her og vise deg at vi kan lage alt på menyen¨fra bunnen…sukker og glutenfritt eller så redusert som mulig og det skal være lett.

Mange Spør meg om det er mulig å leve helt sukkerfritt og svaret er nei. I feks mandel mel er det sukker…men det er sukkeret som finnes naturlig i nøtten selv, ikke det raffinerte sukkeret som er tilsatt for at det skal smake bedre. Forstå meg rett…. vi trenger sukkeret ( karbohydratene)… men det naturlige som kommer naturlig via matvaren.

Alt i alt er jeg utrolig takknemlig for at du kommer innom her til meg, alle følgere på sosiale medier og mest av alt er jeg takknemlig for at du velger å ta vare på helsen din. Alt starter en plass, bedre helse starter deriblant med maten.

Da håper jeg du vil ta et kakestykke sammen meg …for å feire nettopp deg.

Oppskriften kommer her…

Til sjokoladekake trenger du:

 • 60 gr sukrin
 • 30 gr usukret cacao pulver
 • 120 gr mandel mel
 • 2 egg (romtemperatur)
 • 60 gr smør
 • 2 ts vanilje ekstrakt
 • 1 ts bakepulver
 • 2 dl usukret mandel melk
 • 30 gr sjokolade chips

Til fyll trenger du:

 • 250 gr creme ost (nøytral)
 • 60 gr smør
 • 1 ts vanilje ekstrakt
 • 120 gr sukrin
 • 4 ts usukret cacao pulver
 • 2 ts fløte
 • 1 klype salt

Slik gjør du med bunnen:

 • Start med å forvarme stekeovn til 180 grader.
 • I en bolle blander du mandelmel, Sukrin, kakao pulver og bakepulver. Rør godt.
 • Tilsett så smør og vanilje, bruk gjerne hånd mixer.
 • Tilsett så egg, mandelmelk og tilslutt chokoladechips.
 • Hell så røren i en smurt kakeform (evt bruke bakepapir)
 • La den steke i ca 25 min eller til du sjekker med tannpirker at den er gjennomstekt.

Slik gjør du med fyllet:

 • Pisk sammen rom temperert creme ost og smør til det er godt blandet
 • tilsett så kakao pulver. bruk gjerne hand mixer.
 • Ha så i Sukrin, mix godt
 • Pisk så inn fløte, deretter vanilje i ca 2-3 min eller til fyllet er blitt fluffy.

Her kan man velge å ha annethvert lag pa kake og fyll. Selv hat jeg valgt å ha fyllet på toppen av kaken. Her er det din smak som teller.

Da håper jeg du koser deg med kaken og har en fortsatt fin søndag.

Vi sees ?

Keto smoothie

Motta din egen smoothie PDF

Smoothie

Keto smoothie

Motta din egen smoothie PDF