Sjokoladekake med nøtte fyll & sjokolade trekk

Reklame // Kinsarvik naturkost

Hei der, mine fine.

Åssen er dagen din…selveste dagen…før dagen…er du klar for å entre et nytt ti år ?

Jeg er super klar….woohoo…dette blir spennende. Det er alltid gøy synes jeg å se hva det nye året har å by på. Ta f.eks i fjord på denne dagen…lite viste jeg at jeg skulle drive en nettside om kosthold….og her er vi 8 med senere….og vi møtes her over….så…alt kan skje……HELDIGVIS 😊

I dag har jeg lyst å vise deg en nokså enkel, men sååååå smakfull kake.

Denne er sukker og glutenfri forutenom gulltrekket som jeg har på toppen…Dette kan du så klart bytte ut til den typen du måtte ønske.

Du trenger til kakebunn:

  • 110 gr meieri smør
  • 200 gr mandel mel
  • 60 gr tagetesse
  • 40 gr Sukrin
  • 40 gr sorgum mel
  • 4 egg (romtemperatur)
  • 2 ts vanilje ekstrakt
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts kanel
  • Hakkede mandler
  • Hakkede valnøtter
  • Goji bær
  • Tranebær
  • Ett dryss revet sitron skall
Ferdig stekt kake

Til fyll trenger du:

  • 250 gr creme ost (nøytral)
  • 60 gr smør
  • 1 ts vanilje ekstrakt
  • 90 gr sukrin
  • 4 ts usukret kakao pulver
  • 2 ts fløte
  • 1 klype salt
  • 2 plater sukkerfri sjokolade til å smalte og ha på toppen av kaken.

Slik gjør du med bunnen:

  • Start med å forvarme stekeovn til 180 grader.
  • I en bolle blander du smør, Sukrin og tagetesse med en håndmixer.
  • Tilsett så kanel, bakepulver og vanilje og mix godt sammen.
  • Tilsett så egg, ett og ett av gangen
  • Ha så i mel og mix godt til du har en røre som er jevn og fin.
  • Her blander du inn ønskede bær og nøtter og rører de godt inn.
  • Hell så røren i en smurt kakeform ca 20 cm (evt bruke bakepapir)
  • La den steke i ca 20 min på nederste rille, eller til du sjekker med tannpirker at den er gjennomstekt.

Slik gjør du med fyllet:

  • Pisk sammen rom temperert creme ost og smør til det er godt blandet
  • tilsett så kakao pulver. bruk gjerne hand mixer.
  • Ha så i Sukrin, mix godt
  • Pisk så inn fløte, deretter vanilje i ca 2-3 min eller til fyllet er blitt fluffy.

Her kan man velge å ha annethvert lag med kake og fyll. Selv har jeg valgt å dele kaken i to og ha kremen imellom og på toppen av kaken. Her er det din smak som teller. 

Toppen av kaken har jeg heldt smeltet sjokolade over toppen og glasert i gull. Her har jeg brukt en konditorfarge som jeg blandet sammen med litt vann og helt over kaken når den var kjølnet. ( Gullfargen er fra Meny ).

Alle mel typer og samtlige andre produkter som er brukt til denne kaken kan du enkelt klikke direkte hjem fra kinsarvik.no OG i disse dager har de 20 % avslag på HELE nettbutikken…her er det penger å spare dere 🙂

Da håper jeg du koser deg med kaken og har en fortsatt nydelig fin mandag.

Vi sees.

Aina ❤️

Følg meg gjerne

• Instagram her • Facebook her • Snapchat her

DEL