
Hei der.
Det er fredag, det er helg…finaly !
Fredag er for meg en av dagene i helgen hvor man disker opp med noe skikkelig godt på tallerken og koser seg. Mange inkludert meg går for Taco, men…denne gang tenkte jeg å finne på noe litt annerledes…så utfallet ble Ala Greske kjøttboller. Her kommer de….
Til kjøttboller trenger du:
- 400 gr kjøttdeig
- 1 løk (finkakket)
- 2 fedd hvitløk (finkakket)
- fetaost (terninger)
- 1 pose spinat (stor)
- 1 egg
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 1 ts hvitløkspepper
- 1 dryss cayennepepper
- 1 håndfull fersk dill
- 1 håndfull fersk persille
Slik gjør du:
- Start med å forvarme stekeovn til 200 grader.
- Ha løk, hvitløk og 2 ss smør i stekepanna og fres løken godt opp.
- Ha deretter i spinat og rør den godt inn i løk blandingen.
- I en annen bolle har i kjøttdeig, spinat, løkblanding og fetaost terningene og bland godt.
- Ha så i hakket persille, dill og 1 pisket egg, rør godt om.
- Ha bake papir på en stekeplate og forme deigen til kjøttboller og legge disse på stekebrettet.
- Her velger du størrelsen selv, hva du liker best.
- Stek kjøttbollene på lav temperatur på stekepanna først og sett de i stekeovn (dette for å få en crispy skorpe og gjennomstekt inni).
Her har vi ¨juicy¨ kjøttboller som er snadder. Her er mulighetene mange. Du kan knaske på disse alene…evt dyppe de i salsa eller rømme med en god salat til. Evt ha de til tacofyll, ha de som topping på Pizza…igjen, mulighetene er mange…så her er det bare å finne sin favoritt.
Jeg ønsker deg en knallfin fredag, så håper jeg kjøttbollene faller i smak.
Vi sees ?
