Spicy TexMex grateng med creme fraiché, tomater & friske urter.

Hei der.

Håper du nyter helgen og førjulstiden.

Her hos oss er det full rulle….veksler mellom mat og jule forberedelser……Hihi, just love it!

Denne helgen er satt til å kose seg litt her hjemme og en liten tur på kino og se den nye julefilmen….Netflix begynner å gå tom….så da må den nyeste på Kino også sees.

Innimellom jule slagene må middag til….Nå i helgen skal denne herlige godbiten nytes. Texmex grateng min mor serverte hjemme i mine yngre dager….NYDELIG….vil du teste denne….den kommer her…..

Til texmex grateng trenger du:

  • 400 gr kjøttdeig
  • 3 dl creme fraiché
  • Taco krydder (trenger du tips til hjemmelaget tacokrydder, den finner du her)
  • 1 løk
  • 1 rød løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 ts salt
  • 1/4 ts pepper
  • 2-3 dl revet hvitost
  • 1 1/2 dl vann

Slik gjør du:

  • Start med å forvarme stekeovn til 180 grader.
  • Løk, rødløk og hvitløk fin hakkes.
  • Brune kjøttdeig på stekepannen sammen med løk.
  • Ha så i taco krydder og ha i vann og la det koke i 8-10 min.
  • Hell over taco saus og rør godt inn i kjøttet.
  • Ha så blandingen over i en ildfast form og ha så over revet ost.
  • Gratengen stekes til osten er smeltet, gylden og fin.
  • Når gratengen er ferdig har du over en strimle creme fraiché, hakkede tomater og tilslutt knuste nacho chips.
  • Topp det hele med friske urter og nyt.

Her har vi en grateng som er super enkel og lage og som er en favoritt her i huset på travle dager. Om du vil gjøre den enda sunnere kan du velge den taco saus som er minst tilsatt sukker.

Server gjerne sammen med en frisk salat og hvitløksbrød.

Da ønsker jeg deg en strålende fin lørdag.

Vi sees ?

Keto smoothie

Motta din egen smoothie PDF

Smoothie

Keto smoothie

Motta din egen smoothie PDF