Hei, dere fine.
Åssen er uken din så langt…har du kontroll på jule forberedelsene ?
Her har vi stål kontroll…her er alt klappet, klart og ferdig….. What a feeling Fordelen med å være hos familien i julen …..da jeg skal jobbe, er å komme til duk og dekket bord….ahhhhh…fantastisk.
Jeg kjenner at jeg virkelig gleder meg til å jobbe på julaften…..Hjelpe de eldre å komme i stemning til feiring senere på kvelden. Jeg vil påstå å si at jeg får det beste fra begge ¨verdener¨ Tilbringe tid med de eldre på dagen….og familie på kvelden….Kunne virkelig ikke fått det bedre akkurat den dagen der nei…:)
Litt av sjarmen med julen og mat er det å kose seg i kjøkken kroken og prøve ut nye ting…Denne gangen var det donuts´n som fikk seg en overhaling.
Oppskriften er den samme som tidligere, bare i en ny forkledning…..vil du teste disse ut…De kommer her….
Til donuts trenger du:
- 60 gr mandel mel
- 30 gr kokosmel
- 1 psylliumhusk
- 1 ts xanthan gum
- 240 ml vann
- 60 gr smør ( meieri smør )
- 3 ss sukrin
- 1/2 ts salt
- 3 egg
- 1 ts vanilje ekstrakt
- 1 ts bakepulver
Slik gjør du:
- Start med å forvarme stekeovn til 200 grader.
- Smør Donut form med godt smør.
- Bland sammen i en bolle mandelmel, kokosmel, psylliumhusk og xanthan gum, mix godt. ( Denne bollen settes til side så lenge)
- I en panne har du i vann, smør, sukrin og salt på høy varme mens du rører godt. I det den starter å koke opp tar du pannen til siden. Husk å røre godt.
- Tilsett så melblandingen oppi pannen sammen med vannblandingen og la dette få binde seg på lav temperatur. Deigen er ferdig når den ¨slipper i pannen¨ Husk å røre godt underveis.
- Ha deigen så over i en bakebolle og la den hvile og kjølne til den er omtrendt lunken men varm.
- Med en hånd mixer blander du inn 1 egg av gangen og tilslutt vanilje ekstrakt og bakepulver. Mix til deigen er godt blandet og klar til å jobbes med.
- La deigen hvile i ca 20 min.
- Ha så deigen over i en sprøyte pose med stort hull. Du kan evt bruke en brødpose og klippe ett hull i ene enden.
- Fordel deigen i formene.
- Stekes i ca 20 min på nederste rille.
- Avkjøles på rist.
Til glasur trenger du:
- 1 dl Sukrin melis
- 1-2 ss vann
Slik gjør du:
- Bland sammen Sukrin Melis og vann
- ( Blir den for tykk, så blander du ett par extra dråper vann i )
Fargen som er på glasuren og forøvrig mange andre gode og helse vennlige produkter, finner du her fra min samarbeidspartner Kinsarvik Naturkost.
Da vil jeg ønske deg en riktig så fin tirsdag.
Vi sees ?
