snapchat facebook instagram
Bakst og kaker

Sunt spinat brød med cremet sitron ost

Hei der, mine fine.

GODT NYTTÅR DERE !!

Håper du har hatt en fin feiring og er klar for å starte det nye året med massevis av sunt og godt…… Tenk…vi har hele nytt år foran oss…er ikke det gøyt å tenke på ?

Tenker du kanskje at du vil starte det nye året med ¨blanke ark og fargestifter til ?

Jeg vet jeg gjør…..ALLTID ved nytt år i vente, er det tid for refleksjon…hva er bra og hva kan bli bedre…..Jeg har allerede fortalt hva jeg kan bli bedre på….Remember ? Styrketrening…YES 😄 jeg er en racer på cardio trening, men styrke derimot er jeg…..vel,….elendig.

Så det er mitt mål for 2020 og bli langt bedre på styrketrening enn hva jeg er.

Men…innimellom slagene må vi jo ha mat også…eller hva sier du….god, sunn, sukker redusert mat er gode byggestener for oss….Er du klar for dagens frokost…..Nemlig spinat brød…..Her kommer det….

Du trenger:

  • 160 gr mandelmel
  • 70 gr surghum mel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 30 gr tagetesse
  • 90 gr sukrin
  • 90 gr oliven olje
  • 175 gr usøtet soyamelk
  • 150 gr fersk spinat
  • 2 ts eplecider eddik
  • 200 gr cremeost ( til toppfyll )
  • revet sitronskall ( til toppfyll )
  • 1 ts vanilje ekstrak ( til toppfyll )

Slik gjør du:

  • Start med å forvarme stekeovn til 180 grader.
  • I en bolle blander du tørre ingredienser som mel, sukkerarter, bakepulver og salt og mix dette godt sammen.
  • I en blender for seg selv blander du melk, spinat og olivenolje til du har en jevn og fin blanding.
  • Bland spinat blandingen inn sammen med bollen med det tørre i og mix godt til du har en jevn og fin deig.
  • Tilsett så eplesider eddik rolig og bland dette forsiktig sammen.
  • Deigen har du så en brødform som er smurt eller dekket i bakepapir.
  • Brødet stekes på nederste rille i 40-45 minutter.
  • Brødet er gjennomstekt når du får en ren tannpirker fra brødet ved å stikke den inn på brødets tykkeste område.
  • Om du ønsker cremet ostefyll på toppen, da blander du cremeost og vanilje i en bolle og mixer godt sammen med en håndmixer til osten er ¨fluffy¨og strø litt revet sitronskall på toppen

Her har vi en nystekt spinat brød som er supert å ha enten alene eller med kremet sitron fyll på toppen. Jeg deler ofte brødet i to og tar på fyllet på den ene halv delen. Den andre halvdelen er genial å ha i brødristeren om du ønsker litt ¨crispy¨ brød.

Da skal jeg nyte morgen kaffe´n og starte dagen.

Da ønsker jeg deg en nydelig fin lørdag 💫

Vi sees ❤️

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er signature5e1055d0ae23f.png

Følg meg gjerne

• Instagram her • Facebook her • Snapchat her

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial