Tacogryte med fersk chilli og salat.

Hei der.

Endelig kom fredagen og det er tid for litt avslappning og koble av sammen med venner, våre kjære og ikke minst litt god mat.

I dag braker det løst for meg her på hjemmebane. Husker du jeg nevnte i forrige uke at jeg følte meg litt ¨bånn i bøtta ¨? Jeg hadde ett legebesøk og tok litt diverse blodprøver for å sjekke om alt stod bra til innvendig i forhold til vitaminer mineraler, kolesterol, elektrolytter, veskebalanse, hormonbalansen og produksjon ( T3 / T4 siden jeg kun har halve skjoldbruskkjertel , som skal produsere nok hormoner til hele kroppen ).

Jeg gikk rundt i noen dager og var nokså nervøs på at jeg får snart en beskjed om at mitt kosthold ikke er innafor og at jeg har mangler og feil…Du vet i en sånn vente periode kan du jo tro det meste som helst er irrelevant…rett og slett kun i frykt.

Dagene gikk og ¨bammm¨, der kom tilbakemeldingen……

Alt er i skjønneste orden…¨dine blodprøver viser kun normale funn¨

Det var en sann glede og høre…igjen.

Da jeg ble operert for struma for vel 4 år siden og ble anbefalt fra legene på sykehuset om å leve nermest som en diabetiker, da forhørte jeg meg i tillegg med min lege. Han kunne bekrefte og anbefale at det jeg gjorde, støtter han meg fullt ut i forhold til det å kutte sukker og mel….Sannheten er at det var ingen enkel sak den første uken og to… det tok tid å skape sin egen vei for å føle at jeg ikke gikk glipp av mye godsaker på matbordet men allikevel ta hensyn til kroppen….men etter det, har kosten kun vært en sann glede. Det har vært gøyt og spennende og skape sin egen vei.

Nå 4 år senere er det veldig godt å høre fra legen at min avgjørelse ang kutt av disse to elementer var det rette å gjøre i forhold til å forebygge stoffskifte problemer og leve ¨sunnere og renere.¨

Så da var jo neste spørsmål ¨hvorfor har jeg følt meg så bann i bøtta om det ikke kan relateres til kostholdet……Taaadaaa….jo….nettopp treningen som vi også pratet om for litt siden.

Jeg føler at det er på treningssenteret jeg går for å hente energi, noe jeg ikke har gjort med kontinuitet på lang tid, så i dag kl 09.20 braker det løst med Tabata trening.

Gurimalla som jeg gleder meg

Men, nok jibb jabb fra min side og over til mat. I dag smeller jeg til med en herlig Tacogryte.

Til tacogryte trenger du:

 • 1 Kjøttdeig
 • 1 Boks hakkede tomater
 • Rød og grønn chilli
 • Rød, gul og grønn paprika
 • Revet ost
 • 1 Blomkål
 • 1 Løk
 • 1 Rødløk
 • 4 egg
 • Krydder etter ønske

Slik gjør du:

 • Start med å forvarme stekeovn til 200 grader.
 • Blomkål vaskes og rives til ris ved hjelp av ett rivjern.
 • Brun kjøttdeig på stekepannen.
 • Ha så i hakket løk og rødløk.
 • Ha så i hakket chili og paprika i alle farger
 • Ha i ønsket krydder, evt Tacokrydder (Hjemmelaget KETO tacokrydder finner du her)
 • Tilsett så hakkede tomater og blomkålris.

Dersom du vil ha sausen tynnere eller tykkere, så justerer du bare med mengde hakkede tomater.

Mens dette surrer i pannen på medium temperatur, klekker du eggene i en bolle og pisker dem godt sammen.

 • Hell så egge blandingen over kjøttet og blant godt sammen.
 • Ha så kjøttblandingen over i en ildfast form og strø litt revet ost på toppen.
 • Stekes i ovn til osten er smeltet og er gyllen og fin.

Serveres rykende varm gjerne med en frisk salat og en desj rømme.

Da håper jeg du koser deg med din nystekte Tacogryte, så ønsker jeg deg en knakende fin fredag.

Vi sees ?

Keto smoothie

Motta din egen smoothie PDF

Smoothie

Keto smoothie

Motta din egen smoothie PDF