Hei hei dere, mine fine.
Hvordan er varmen med dere der hjemme. utifra hva vi ser på TV2, så er det bra hett der hjemme. Det er jo hærlig da, men som jeg tenker…så er jeg glad vi er her i Spanien i den heten enn der hjemme, siden vi har aircondition. Men på en annen side så fungerer vel varmepumpe som en aircondition…så da er det vel det samme hvor en befinner seg, da det er varmt alle steder for tiden.
For dere som følger meg på instagram og Snapchat, så har dere sett på story at vi har vi tilbragt dagen i dag i Terra Natura i Benidorm. Guriland for en opplevelse asså. Jeg var bra skeptisk da vi gikk inn porten, da jeg er så til de grader dyrevenn, og var noe bekymret for å se at noen dyr ikke har det bra på noen vis…om du skjønner hva jeg mener.
Den frykten var total grunnløs, det var sååååå kjekt å se på alle dyr fra alle mulige verdens deler. Jaaahhh til og med Cobra slange. Jeg har så til de grader PANIKK for slanger….det går ikke ann å forklare med ord….men denne var bak glass, så da gikk det greit.
Da vi gikk gjennom området på vei til løvene, hørte vi typisk ¨brøle lyder¨og du skulle sett en som fikk bein til å løpe på nedover bakken….Hihihihi…..det viste seg til å være en høyttaler fra innimellom buskene,
Måtte le litt av meg selv der asså….
Da vi kom hjem var vi bra sultne, så vi diska opp med litt Taco, det smaker alltid godt. Til avslutning på det hele tok vi oss en aldri så bitte liten bit av Terte´n som vi bakte.
Det er alltid greit å ha tilgjengelig i evt frys når og om den ¨søte tann¨skulle melde seg.
Til terte trenger du:
- 400 gr mandelmel.
- 120 gr sukrin.
- 1 ts salt.
- 150 gr smør.
Slik gjør du:
- Start med å forvarme stekeovn til 160 grader.
- Bland alle tørre ingredienser i en bolle.
- Smelt smør i eit micro og bland godt med det tørre.
- Den ferdige deigen fylles så i en stor terte form eller som vist i en pai form.
- Stekes på nederste rille i ca 25-30 min. (avhengig av ovn).
- Når Terten er ferdig avkjøles den på rist.
Til fyll trenger du:
- 300 gr creme ost nøytral.
- 100 gr Sukrin.
- 1 ts salt
- 100 ml fløte
- 2 ss spirulina.
Slik gjør du:
- Ha creme ost i en bolle og varme den i ca 30-40 sekund i micro (da den blir lettere å jobbe med).
- Tilsett Sukrin, fløte og salt.
- Tilslutt ha i spirulina og rør godt om til du har ønsket konsistens og farge. Ønsker du en mørkere farge, da tilsetter du bittelitt mer spirulina.
Fyllet smøres over den nystekte og avkjølte Terte´n og pyntes med bær etter ønske. Selv har jeg brukt blåbær, jordbær og moreller, da jeg bare elsker denne sammensetningen.
Terte`n er sukker og glutenfri og er genial å ha ¨på lur¨ om du skulle ønske noe søtt.
Da håper jeg du har en finfin søndag videre.
Vi sees ?
