Vanilje is i sjokolade striper og rullet i nøtter.

Heisann.

Hvordan har du det denne lørdags morgen? Fint håper jeg.

Da var vi omsider kommet hjem fra ferien og har sovet første natten hjemme. Halleluja sier bare jeg…..Hihihi…forstå meg rett, jeg sov som en dronning i Spania…men….ingenting er som å komme hjem til sin egen seng. Det var stor gjensyns glede å se kjøkkenet mitt….awww savn, godt å være her i kjøkkenkroken hvor jeg eeeelsker å kokkelure Det er kjekt med en pause, men enda kjekkere å komme på sporet av hverdagen igjen…ahhhh, great feeling!

Dagen idag har vel strengt talt gått mellom klesvask og kjøkkenet, og det kommer det nok til å gjøre resten av denne dagen…hehehe å jobbe meg gjennom denne kofferten tar nok litt tid….husker du jeg sa jeg hadde handlet litt kjøkken utstyr? Aiaiai….hvor jeg gleder meg til å ta dette i bruk… men…først klesvasken !! Kjekt å starte neste arbeidsuke med orden og blanke ark….Det er hvertfall målet, så her er det bare å sette opp turtallet og ¨Get some work done!. Men før jeg gjør det, så ville jeg dele denne vanilje is med sjokolade og nøtter…….Mmm.

Til vanilje is trenger du:

 • 2 stk mandelstang.
 • 6 eggeplommer.
 • 1/2 ts himmalayasalt.
 • 5 dl fløte.
 • 2,5 dl usøtet mandelmelk.
 • 90 gr Sukrin.

Slik gjør du:

 • Start med å dele mandelstang på tvers.
 • Skrap ut frøene.
 • Ha mandelstangen og frøene i en panne sammen med mandelmelk og fløte, la den koke opp, rør godt, når du ser den starter å ¨boble¨ i kantene tar du pannen vekk fra platen.
 • Ta så ut mandelstangen.
 • Avkjøles i 30 minutter.
 • Husk å røre godt.
 • Ha eggeplommer i en bolle.
 • Tilsett Sukrin og salt i eggebollen.
 • Mix med en hånd mixer i ca 2 minutter.
 • Langsomt hell den kokte vaniljeblandingen over i eggebollen og mix alt sammen i lav hastighet.
 • Hell så hele blandingen over i en panne og la den koke opp på lav temperatur mens du rører kontenuerlig. la koke i ca 8-10 minutter/ til den tykner. den skal ikke koke!
 • Ved tegn til at den koker fjernes den fra platen.
 • La avkjøle.
 • Hell så over i is former og ha i frysen til over natten.

Når isen skal nytes legger du sukkerfri sjokolade i vannbad mens du rører godt til den smelter.

Hakk opp ønskede nøtter, her har jeg brukt valnøtter og pecan nøtter.

Voila…her har vi en nydelig hjemmelaget sukkerfri vanilje is med sjokolade striper og nøttemix.

Da håper jeg du har stor glede av isen din også ønsker jeg deg en strålende fin lørdag.

Vi sees ?

Keto smoothie

Motta din egen smoothie PDF

Smoothie

Keto smoothie

Motta din egen smoothie PDF